• A láthatatlan rendszergazda – IT szolgáltatás a háttérben

    0 comments

  A jó rendszergazda láthatatlan?

  Szokás mondani, hogy ha egy rendszer jól működik, akkor nincs is szükség rendszergazdára – vagy megfordítva: ahol igazán jó a rendszergazda, ott nincs is szükség rá. Duron Harmon ADIDAS NMD Ez persze paradoxon, de van benne valami. Andre Ethier Authentic Jersey Ha folyton az informatikus kollégába botlunk, az azért A láthatatlan rendszergazda segítmégiscsak azt jelzi, hogy a rendszergazda alapvetően nem végzi jól a munkáját. Előfordulhat persze az is, hogy eleve hibás volt az irodai IT rendszer, IT hálózat megtervezése, és szegény rendszergazda “jogosan” kénytelen a hibák javításával foglalkozni. asics buty damskie

 • NIKE AIR ZOOM PEGASUS 33
 • Mindenesetre jól látszik, hogy szinte minden cégnek szüksége van egy jó rendszergazda kollégára, aki ideális esetben már az informatikai rendszer tervezésekor jelen van, és a továbbiakban is felügyeli azt. Roshe Run Donna Verdi

  Ha igazán jól végzi a dolgát, egy idő után valóban láthatatlanná válik, és a cég nyugodtan dolgozhat, az informatikai rendszer működése folyamatos és zavartalan lehet.

   

  De más módon is lehet láthatatlan a rendszergazda. Ha külsős szakember alkalmazása mellett döntünk, új távoli rendszergazda munkatársunknak nem is kell az irodában lennie. Nike Air Max 90 męskie Marshawn Lynch Seattle Seahawks Jersey Rendszerfelügyelet, távsegítség, átalánydíjas rendszergazda szolgáltatás – ezek az eszközök mind rendelkezésre állnak annak érdekében, hogy a rendszergazda személyesen csak ritkán legyen látható az irodában, mégis a számítógépekkel és a hálózattal minden rendben legyen. És erre bizony nagy szükség van, hiszen sok cég szenved még hiányt informatikai rendszerében.

   

  Biztonsági problémák

  A kis- és közepes méretű vállalatok (KKV-k) esetében nagyon gyakran megfigyelhető, hogy az informatikai/hálózati biztonságra nem helyeznek elég hangsúlyt. Az Ipsos Reid idén végzett egy felmérést, amelynek során kiderült, hogy a KKV-k miként viszonyulnak a biztonsági problémákhoz.

   

  A következők derültek ki:Az adatvesztés veszélye fennáll

  • A kisvállalatok tulajdonosainak 35 százaléka nem tudja, hogy a cégénél milyen intézkedések születtek az adatok megbízható tárolása érdekében (Ez pedig tudjuk, hogy nem túl szerencsés, különben hamarosan az adatmentés területén találhatjuk magunkat)
  • A tulajdonosok 28 százaléka elismerte, hogy eddig semmiféle lépést nem tett a munkavállalók biztonsági képzése érdekében (Hol volt ilyenkor a rendszergazda?)
  • A kis cégek vezetőinek 51 százaléka nincs tisztában a kockázatokkal. Szerintük egy esetleges adatvesztés vagy adatlopás nem befolyásolná komolyan az üzleti tevékenységüket (Ezt azért érdemes mindenkinek újragondolnia – különben adat visszaállítás szolgáltatásra lesz szükség)
  • 46 százalékuk nem is érez felelősséget a kockázatok csökkentésével kapcsolatban
  • A megkérdezetteknek mindössze a 21 százaléka nyilatkozott úgy, hogy teljesen magabiztosak a Wi-Fi hálózatuk biztonságát illetően (Ez nagyon kicsi szám! Ön például tisztában van ennek a kockázatával? Mit tenne ezügyben a rendszergazda?)

  Valószínűleg mindennek az az oka, hogy egyszerűen nincs annyi jól képzett IT szakember, azaz profi rendszergazda, hogy minden céghez jusson belőle. AIR MAX THEA ULTRA FLYKNIT

  Nincs tanulási folyamat, sokszor az informatikus kérdése csak egy “szükséges rossz”. nike air max 1 ultra moire homme Így aztán a cégek így-úgy, saját erőből próbálják megoldani az IT problémákat. Canotte New Orleans Ilyenkor születnek olyan hajmeresztő megoldások, mint például saját rokon alkalmazása rendszergazda állásban az informatikai problémák megoldására…

   

  Szakértelem vagy bizalom?

  Egy másik kutatás szerint a vizsgált cégek rendszergazda állások betöltői valamiféle személyes ismeretség útján, sőt, sok esetben egyenesen a rokonságból kerülnek ki. Asics GT 2160 Ami még meglepőbb, hogy sokszor egy-egy újSegítség megbízható rendszergazda szolgáltatással eszköz beszerzésénél is inkább a már régi, ismerős beszállító, vagy a “haver” rendszergazda véleményére adnak, mint hogy összehasonlítsák az árakat. Canotta Los Angeles Lakers Őszintén szólva egy ilyen “IT szolgáltatás” gondolata kissé ijesztő. air max pas cher Canotte Detroit Pistons Egyrészről a bizalom nagyon is fontos tényező, hiszen egy informatikai rendszer fenntartására felkért személy érzékeny adatokhoz is hozzáfér, és az ő szava fog dönteni a legfontosabb kérdésekben. nike femme FLYKNIT LUNAR3 De azért sokkal szerencsésebb, ha ez a bizalom a rendszergazda profizmusa miatt alakul ki. sac a dos fjallraven soldes nike air max schoenen Fontos, hogy a cég vezetője elfogadja a rendszergazda véleményét, de az is, hogy az általa nyújtott IT-szolgáltatás ne járjon károkkal a rendszer karbantartás során.

   

  IT szolgáltatás bizalom és szakértelem alapon

  Úgy véljük, az az ideális, ha a szakértelem és a bizalom kéz a kézben jár. New Balance 009 damskie Egy külső szakértő rendszergazda alkalmazása önmagában garancia arra, hogy rendszerünk működése ideális lehet, hogy mindig a legjobb szakmai döntések születnek, és a felmerülő problémák a lehető leghamarabb elhárításra kerülnek. De mindez nem jelenti azt, hogy ne alakulhatna ki egy közvetlenebb, bizalmas viszony is egyúttal az IT szolgáltatás elvégzésére felkért informatikus kollégával! Ez a bizalom pedig sokszor értékesebb lehet, mint egy sima ismerősi, rokoni viszony, hiszen valódi hozzáértésen alapul.